dimecres, 9 de gener de 2013

Benvinguts a Versos Buits


Hola a tots i a totes. El meu nom és Anselmo Martí Jover. Benvinguts a “Versos Buits. Cançons de Situació Extrema i Anselmo Martí”.

He creat aquest bloc per donar a conèixer un treball musical que he desenvolupat al llarg dels últims dos anys 2011 i 2012.

En la primera meitat de la dècada dels anys 90 del passat segle, vaig formar part de Situació Extrema, el meu grup de música rock cantada en valencià. En 1995 el grup es va separar, i en els calaixos vam deixar molt material que mai va ser treballat a fons: lletres, melodies, acords...
A més a més, algunes de les cançons que vam escriure a penes les vam tocar en directe, ja que eren cançons més serioses i no les tocàvem massa perquè es suposava que la gent que anava a vore’ns actuar volia marxa i rock-and-roll.

Estos dos darrers anys, he recopilat tot eixe material i eixes cançons oblidades, i ho he treballat a fons, i el resultat obtingut ha sigut un conjunt de cançons que, humilment, pense que fan justícia per fi a un grup que tan sols sobreviu lleument en el record d’aquelles persones, els amics i el públic, que ens van seguir i ens van vore actuar en aquella època.

Estes cançons que ara podeu escoltar en aquest bloc, al meu entendre, donen una bona idea del que Situació Extrema portava dins i podia haver oferit a la música cantada en valencià. Mai vam gravar un disc ni vam deixar cap llegat sòlid ni palpable, però pense que el nostre potencial era important. De tota manera, el nostre temps va passar i se’ns va engolir igual que s’ho engul tot.

Però, la música i les paraules han quedat escrites en els papers i en la meua memòria, i amb l’ajuda de les noves tecnologies, he pogut ordenar i donar forma a aquell muntó d’idees què portaven anys i anys esperant.

He gaudit molt treballant en cada cançó. Mai m'havia emocionat amb la meua música, i ara estes cançons fan que m'emocione de vegades quan les escolte o quan les cante amb la guitarra.

Finalment, només em resta donar-vos les gràcies per llegir aquest bloc i per escoltar les cançons. Espere que ho pugueu gaudir tant com jo. Salut a tots.

1 comentari: